Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Най-добрата пица в света за 2023 г. е с търновско козе сирене с трюфели и еленски бут

Нашенец спечели Световната купа за най-добра пица, и то в родината на пицата – Италия

23-годишният варненец Светослав Митев отвя жестоката конкуренция на 180 майстори от над 11 държави, като впечатли журито с уникална авторска рецепта с български фермерски продукти.

Основните съставки, за да се получи великолепният вкус, са от Великотърновския край. „Замесих тестото с жив квас и вода със сребърни йони. Идеята ми беше да е с български продукти, но не се получи така, а стана малко микс между италианско и българско. Отгоре беше с италиански доматен сос, италианска моцарела, българска тученица, еленски бут и козе сирене от Велико Търново с трюфели“, разказва Митов. Рецептата е създадена специално за състезанието, а Светослав усилва ефекта на представянето си, като я презентира на дървен поднос с кърпа с шевици и чаша червено мерло от 2019 г., което има три последователни награди за най-хубаво вино у нас.

Защото „пица и вино е най-добрата комбинация“, споделя победителят.

Според него правенето на пица е изкуство и за да е добър един млад човек в професията, от него се очаква постоянство, много труд и интерес към това, с което се занимава.

Младият мъж стана световен шампион в категория пица „Класика“ и бе удостоен с високото отличие на Pizza World Cup 2023, Италия. 21-вото издание на състезанието се проведе в Лацио, Рим, през този месец. Светослав бе единственият българин и спечели титлата в класическата категория с единодушното решение на 20-членно жури.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button