Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноТОП новини
Популярно

24-годишният руснак, оживял след падане от Стамболовия мост, се спасил само заради пълноводната река

Вероятността за оцеляване при падане от 37 м е нищожна

НА ВСЕКИ СЛЕДВАЩ 22 МАРТ 24-ГОДИШНИЯТ РУСНАК, КОЙТО ПАДНА ОТ СТАМБОЛОВИЯ МОСТ, трябва да прави курбан, убедени са лекари в областната болница. За случая съобщи първо „Борба“, а впоследствие стана ясно, че младият мъж е оцелял благодарение на това, че паднал в дълбока част на река Янтра под съоръжението. Това му позволило да изплува, без да нарани главата и тялото си в камъните по дъното. Все още има неясноти около причините за прехвърлянето през парапета, като водещата версия е, че младежът надничал през ограждението.

„Борба“ разбра, че руснакът започнал нова работа в старата столица само два дни преди инцидента. В злополучната сряда изненадващо съобщил, че това препитание не е за него, и си взел сбогом с колегите. Няколко часа по-късно младият мъж пада от моста.

Сигнал за случая подали свидетели, а на мястото пристигнал екип на Центъра за спешна помощ и полиция. Когато медиците дошли, пациентът вече бил излязъл на собствен ход от водата. Треперел от студ, защото бил изцяло мокър, но за почуда на всички нямал видими наранявания. Бил е контактен и напълно адекватен.

Веднага е транспортиран до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Преминал е консултации с различни специалисти и множество изследвания, които не установили фрактури и тежки наранявания. Приет е за наблюдение в лечебницата.

МЕДИЦИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ 24-ГОДИШНИЯТ МЪЖ Е ИЗВАДИЛ ОГРОМЕН КЪСМЕТ, ТЪЙ КАТО СТАВА ДУМА ЗА ПАДАНЕ ОТ 37 МЕТРА ВИСОЧИНА. Вероятността за оцеляване и липса на инвалидизиращи травми при такива обстоятелства е нищожна.

Същият щастлив развой е имало досега само при един мъж преди повече от 20 години, който умишлено скочил от моста заради любовна мъка, но оживял.

Съоръжението има печалната слава на предпочитано от самоубийци място. В последните 50 години през злощастния парапет са скачали десетки отчаяни хора. Мотивите са били несподелена любов или финансови несгоди.

Още при построяването на моста през 1892 г. са регистрирани първите случаи на хора, сложили край на живота си след скок от конструкцията. Според психолози избралите това фатално решение търсят внимание към личността си, както и романтизиране на идеята за самоубийство. По неофициална статистика жертвите на Стамболовия мост са предимно жени.

В чужбина, където има подобни съоръжения, от които е известно, че скачат хора, са въвели практика да патрулират полицаи, които да наблюдават за потенциални самоубийци и да ги разубеждават. Освен това са поставени специални табели с послания, целящи да вразумят отчаяните.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button