Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Вдигат заплатите на кметовете в общината, надхвърлят 2000 лв.

Заплатите на кметовете в населените места ще бъдат вдигнати.

Предложението е входирано за гласуване в местния парламент и предстои да бъде утвърдено на предстоящото заседание на Общинския съвет в четвъртък.

Месечните трудови възнаграждения ще бъдат съобразени с броя на населението в съответното село или град. В тази връзка най-висока ще бъде заплатата на кмета на Дебелец. Очаква се тя да стане 2865 лв. Кметът на Килифарево ще разполага с 2500 лв. на месец, а кметът на Ресен ще получава 2400. Със 100 лв. по-малко ще взема кметът на Самоводене.

Кметовете на селата Беляковец, Водолей, Леденик, Присово, Пчелище и Шемшево ще получават по 2200 лв. на месец. В Балван, Ново село и Церова кория ще разчитат на 2075 лв.

По 1900 лв. ще са заплатите на кметовете в останалите села, където и населението е по-малко, а именно в Арбанаси, Вонеща вода, Къпиново, Малки чифлик, Миндя, Никюп, Плаково, Русаля, Хотница и Шереметя.

Размерът на трудовото възнаграждение на кмета на община Велико Търново беше определен с решение N 11 от 30.11.2023 г. на 70% от максималния размер на основната месечна заплата на министър.

Основната месечна заплата на председателя на Общински съвет е 90% от възнаграждението на кмета на общината. По тази причина заплатата на кмета на общината и тази на председателя на Общински съвет се преизчисляват на всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата в обществения сектор по данни на Националния статистически институт.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button