Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Възстановяват в автентичния му вид шадравана в горнооряховския парк „Христо Ботев”

Облагородяването на градската среда в Горна Оряховица ще продължи с реконструкция и модернизация на парковете, като първо ще се работи по два от тях – „Пролет” и „Христо Ботев”.

В близките седмици предстои възлагането на проектирането за тези дейности, както и изработката на дендрологичен проект за по-зелен и естетичен вид на пространствата, обяви кметът Николай Рашков. Предвижда се ново парково осветление, обзавеждане и кошчета, нови детски съоръжения. А служителите по озеленяване и поддръжка ще съхраняват инструменти и консумативи в къщички, които ще бъдат поставени така, че да се вписват в парковата среда. Един от амбициозните проекти е възстановяването на шадравана в парк „Христо Ботев” в автентичния му вид – така, както го помнят поколения назад горнооряховчани.

Преди проектирането Николай Рашков отправи апел към съгражданите си да дадат своите предложения какво още да има в парковете и те не закъсняха.

Най-много бяха гласовете за поставяне на обществени тоалетни и камери за видеонаблюдение, за да се запази здраво направеното. Както и повече пейки на сянка, които да са закрепени, за да не се местят, маси за настолни игри и детски люлки.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button