Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

За втора поредна година Рамазан Рамазанов е шампион на „Дан Колов- Никола Петров“

Златен медал спечели Рамазан Рамазанов от 61-вото издание на най-стария турнир по борба в Европа „Дан Колов – Никола Петров“. За втора поредна година състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ е първенец в надпреварата, но сега победи в по- горната категория до 74 килограма и не взе златния пояс на Дан Колов, който стана притежание на тежкия Георги Иванов.

Рамазан Рамазанов показа класа и стъпи на върха на почетната стълбичка в свободната борба, побеждавайки със 7:4 в изцяло български финал Мирослав Киров. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев дебютира успешно в „олимпийската категория“, в която ще гони квота за Париж.

Без активни действия от двамата започна схватката, което доведе до поставяне на часовник срещу Киров, който трябваше да завърши атака за 30 секунди. Той не успя и Рамазанов поведе с 1:0 технически точки.

На почивката съперниците имаха нужда да отдъхнат, независимо че не предложиха много успешни атаки от началото на срещата. След нея Рамазанов опита да влезе в десния крак на Киров, но неуспешно. Това беше най-острата атака до момента в мача, а Киров пак получи часовник срещу себе си и имаше 30 секунди за осъществяване на някаква акция.

Рамазанов избута противника извън тепиха и поведе с 2:0, а допълнително получи и точка за 3:0, заради изтичането на времето на съперника. Минута и 23 секунди преди края имаше оспорване на съдийското решение от щаба на Киров и резултатът от 8:2 за Рамазан бе коригиран на 7:4, но това не промени крайния изход.

Великотърновският талант Калоян Атанасов, който се състезава за „Берое“ достигна до финала в категория до 70 килограма, но отстъпи на украинеца Иван Кусяк с 0:5 и трябваше да се задоволи със сребърния медал.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button