Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Събират дарения за закупуване на женска за камилата Дарко в местния зоопарк

НАЙ-НОВИЯТ ОБИТАТЕЛ НА ЗООПАРКА В ПАВЛИКЕНИ – КАМИЛАТА ДАРКО, СКОРО ЩЕ СИ ИМА БУЛКА

Тече кампания по набиране на средства за женска, която да дели един дом с мъжкия екземпляр.

Двамата ще живеят съвместно в пространство от 350 кв. м и дават заявка да се превърнат в едни от най-атрактивните четириноги в зоокъта.

Вече е избрано и името на бъдещата половинка на Дарко. Тя ще се казва Даринка, като името следва етимологията на думата „дарение“, благодарение на което тя ще дойде в местния зоокът.

„На входа на зоопарка има каса за дарения. Всеки, който желае, може да предостави сума за закупуване на женска камила“, заяви управителят на зоопарка Сезаин Мехмедов.

За момента са събрани 9000 лв., които представляват по-голямата част от нужната сума. Дарения могат да се превеждат и по банковата сметка на Община Павликени, а като основание следва да се посочи – „Дарение за купуване на камила“.

Самият Дарко също бе закупен със средства от благодетели. Той пристигна от зоокът в Чехия през юни 2023 г.

Екипът на животинското звено очаква с нетърпение пролетта, когато предстои обитателите да се увеличат. Тогава е размножителният сезон на много от питомниците. Бебета ще посрещнат муфлоните, кошутите, прасетата, козите и др.

„В момента има спад на посещенията. Най-много хора идват през топлите месеци“, уточни Мехмедов.

Той допълни, че въпреки отлива на посетители все пак има такива, които използват уикендите да прекарат време сред животните. Именно техните визити пречат на мечока Васко да заспи зимен сън.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button