Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

В община Павликени ударно подобряват градската среда

Добри са новините по отношение на градската среда в община Павликени в началото на 2024 г.

„Предстои въвеждането в експлоатация на обновения Младежки парк в Павликени, на детска площадка със съоръжения за игра и спорт в двора на СУ „Бачо Киро” за начален курс и „зелена класна стая”. Ще се открият и рехабилитирани обществени зелени площи с детски съоръжения в селата Михалци и Стамболово. Имаме сключени договори за още две такива зелени площи за Вишовград и Димча. Съобразявайки се с атмосферните условия, съвсем скоро ще дадем старт и на тяхното изграждане, съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов.

5 ПРОЕКТА НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ

са одобрени в Инвестиционната програма и обнародвани с държавния бюджет. Става дума за вторият етап от реконструкцията и рехабилитацията на четвъртокласния общински път Павликени – Дъскот – Паскалевец и границата с община Велико Търново при с. Ресен. Годишната задача е за 4,5 млн. лева. Вторият проект е за последния етап от реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа с годишна задача 1,4 млн. лева. Предвиден е и основен ремонт и благоустрояване на ул. „Ловец”, една от входните артерии на Павликени, за 1,3 млн. лева. Реконструкция на лекоатлетическата писта в стадион „Ганчо Панов” за 1,3 млн. лева е другият голям проект. „С това ще завършим с ремонтите там и ще дадем възможност за развитие на най-новия спортен клуб в Павликени – лекоатлетическия „Йордан Петров – Графа”. Ще може да се използва и за масов спорт от желаещите граждани”, коментира инж. Манолов. Останалите проекти са изграждане на два водопровода в Павликени, за които през годината ще бъдат вложени съответно 1,4 млн. лева и 1,5 млн. лева. Лимитът за Общината е 15 млн. лева и той не е достигнат. До 1 март ще бъдат внесени предложения за промяна предвид готовността на администрацията.

В Инвестиционната програма за националните обекти е заложен и техническият проект на обходния път с възложител АПИ. Проектът стартира преди две години и половина, но докато реално строителните машини заработят, ще мине доста време. Кметът Емануил Манолов се надява поне да се стигне най-сетне до готов проект с разрешителното за строеж, защото после ще има и отчуждителни процедури. Преди 30 години това е направено за три четвърти от земите, но за 1,2 км след уточняване на трасето тепърва ще има отчуждаване на земеделски имоти.

ПРОЕКТИ, ПО КОИТО СЕ РАБОТИ В МОМЕНТА

До етап определяне на изпълнител е рехабилитацията и модернизацията на системите за външното изкуствено осветление на градовете Бяла черква и Павликени. Реконструкция и модернизация на парковата среда в зоопарка е другият проект, за него обявена е обществена поръчка. Предстои реконструкция на част от парк „Кирил Ракаров” пред входа на зоопарка, за нея има договор със строителна фирма и предстои разчистването на строителната площадка. Ремонтът на читалище „Селска любов – 1898” в с. Недан ще започне до броени дни. Обновяване на сградата на общежитието на ПГАТ „Цанко Церковски” и енергийна ефективност на сградата на ДГ „Атанас Неделчев” в Бяла черква, за която е сключен договор за безвъзмездна помощ, са следващите проекти с готовност да стартират. Подготвя се проект за изкуствено игрище в ОУ „Св. Климент Охридски” и в двора на ОУ „Филип Тотю” в най-голямото село в общината – Върбовка. За някои от тези проекти в скоро време ще бъдат обявени обществени поръчки за изпълнител и строителен надзор.

ТАЗИ ГОДИНА ПРАЗНИКЪТ НА ЯЙЦЕТО ЩЕ Е В ДВА ДНИ

Най-голямото културно събитие ще започне на 11 май. „Новото е, че съвместно със собствениците на „Хайпро – България” замисляме да направим празника двудневен и много по-мащабен, тъй като фирмата чества 25-годишен юбилей от създаването си. Фотоизложба с пана на пл. „Свобода” ще разказва историята на „Хайпро“. Ще присъстват техни корпоративни партньори, поканени са и посланикът на Нидерландия в България и министърът на земеделието и храните. Ще има повече изненади и прояви”, каза още кметът на Павликени Емануил Манолов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button