Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

РЗИ разпореди да се сложат табели „Водата е лоша за пиене“ на две селски чешми

РЕГИОНАЛНАТА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ ИЗДАДЕ ТРИ ПРЕДПИСАНИЯ ЗАРАДИ ЛОШО КАЧЕСТВО НА ПИТЕЙНАТА ВОДА

Отклоненията от нормите са засечени през четвъртото тримесечие на 2023 г. при изпълнението на задължителния мониторинг на животворната течност в областта.

Експертите на ведомството са изпратили наставления до управителя на „ВиК Йовковци“ заради влошени микробиологични показатели на водата в селата Върбовка и Хаджидимитрово. Те призовават дружеството да предприеме необходимите мероприятия за справяне с проблема в двете населени места. Поводът за предписанията са засечените бактерии ешерихия коли и ентерококи във Върбовка и ентерококи в Хаджидимитрово.

От РЗИ са заставили кмета на Димча да обозначи с трайни надписи „Водата е лоша за пиене“ Начовска и Джамийска чешма.

Двете не отговарят на критериите съгласно санитарно-техническите норми и правила за строителство и експлоатация на съоръженията при водоснабдяването на населените места и промишлеността с питейна вода.

От 35 изследвани проби питейна вода от централни водоизточници през отчетения период 11 пък са с отклонения по химични показатели. Такива има в Асеново, където от чешмите тече животворна течност с превишение на калций, Драгомирово и Совата – хром, а нитрати във Върбовка, Никюп, Алеково, Ореш, Стефан Стамболово, Сухиндол и Страхилово.

Източник: ww.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button