Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Окръжна прокуратура –Велико Търново привлече като обвиняеми двама дилъри, задържани за наркотици при спецоперация на ГДБОП

Наркопласьорите опитали да осуетят проверка като блъснали патрулка, при обиски в имотите им са открити кокаин, канабис и амфетамин

Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството на обвиняеми и задържа за срок до 72 часа две лица за престъпления, свързани с наркотични вещества, задържани при спецоперация на ГДБОП.

На 5 януари на територията на Велико Търново и София е проведена специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества“ от служители на ГДБОП МВР, под надзора на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

В хода на проведените действия във Велико Търново е спрян лек автомобил марка „Форд Фокус“ собственост и управляван от С.Д. на 39 години и пътник също на 39 г. Непосредствено преди започване на проверката, водачът на автомобила се опитал да я осуети, като блъснал служебен автомобил на МВР. Двете лица са задържани по реда на ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГДБОП МВР за извършено  престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, което се води под наблюдението на Окръжна прокуратура- Велико Търново.

При извършените действия по разследването в купето на автомобила е установено и иззето наркотично вещество реагиращо при извършения полеви наркотест на амфетамин с тегло 516 грама.

В условията на неотложност са извършени претърсвания и изземвания на лекия автомобил и в жилищата на С. Д. и друго, установено като съпричастно към случая, лице в старата столица и София.

В жилище, обитавано от  С.Д. във Велико Търново е открито и иззето бяло прахообразно вещество, реагиращо при извършения полеви наркотест на кокаин с тегло 100 гр., електрона везна, мобилни телефони и сумата от 2000 лв.

Същия ден е извършено претърсване и изземване в жилище, находящо се в София, обитавано Б. К., при което са намерени и иззети бяло кристалообразно и прахообразно вещество реагиращо при полевия наркотест на амфетамин с тегло 190 гр., разпределени в общо 143 бр. прозрачни полиетиленови плика, подготвени за улично разпространение, бяло прахообразно вещество реагиращо при полевия наркотест на кокаин с тегло 5 гр., и суха зелена растителна маса реагиращо при полевия наркотест на канабис с тегло 4гр. Иззети са и мобилни телефони, електрона везна и сумата от 1000лв.

С. Д.  и Б.К. са привлечени в качеството на обвиняеми за извършени престъпления по чл.354а, ал.2 от НК – придобиване, разпространение и държане с цел разпространение на наркотични вещества без надлежно разрешително.

С постановление на наблюдаващия  прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново двете лица са задържани за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ .

Действията по разследването продължават под наблюдение на ОП – Велико Търново.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button