Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Пиле на грил, пица и сладкиши вече ще похапват бездомни и хора в риск в Горна Оряховица

Обогатиха менюто в две социални звена по проект за 14 100 лв.

С ПО-АПЕТИТНА И РАЗНООБРАЗНА ХРАНА СТАРТИРА 2024 Г. ЗА ХОРАТА В РИСК, НАСТАНЕНИ В КРИЗИСНИЯ ЦЕНТЪР И ПРИЮТА ЗА БЕЗДОМНИ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА.

Потребителите в двете социални звена вече консумират любимите си кулинарни предпочитания благодарение на спечелен от общината проект „Оказване на подкрепа на уязвими групи хора“ към фонд „Социална закрила“. Финансирането е в размер на 14 100 лв.

Деца и възрастни, потребители на социални услуги в Горна Оряховица, ще получават до края на март допълнителни хранителни продукти, каквито преди по-рядко имаха възможност да консумират. От обогатеното меню за момента се възползват 19 възрастни и 5 деца.

Всички те предварително са били анкетирани относно това какво предпочитат да консумират и така е изготвен списък с най-желаните храни. Сред посочените са торти, шоколад, сладкиши, сладолед, дюнери, лазаня, пица, пиле на грил, суджук, луканка и др.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е до 31 март 2024 г.,

като още за коледните и новогодишните празници за всеки потребител, настанен в двете социални звена, са осигурени хранителни пакети, съдържащи и шоколадови изделия.

Целевата програма на Фонд „Социална закрила“ за закупуване на хранителни продукти за изхранване на деца и лица, потребители на социални услуги, е за периода от 20 декември до края на март. Тя има за цел да удовлетвори жизненоважни потребности на най-нуждаещите се хора и да ограничи негативните последици от бедността през зимните месеци.

Само преди две години обаче приютът за бездомни в Горна Оряховица изпитваше затруднения да осигури питателна храна за потребителите си. Тогава храноденът за едно лице в социалното звено не надвишаваше 10 лв. От институцията дори апелираха за дарения на хранителни стоки като боб, леща, олио и др.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button