Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниОбществоПрепоръчани
Популярно

С гала вечер на оперетата и мюзикъла завършва фестивалът „Сцена на вековете“ на Царевец през септември

С гала вечер на оперетата и мюзикъла завършва фестивалът „Сцена на вековете“ на Царевец, съобщиха организаторите. С вълнуваща гала вечер на оперетата и мюзикъла ще завърши на 2 септември, събота, програмата на Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2023 на крепостта „Царевец“ във Велико Търново. Постановката е на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. В своето първо участие на Царевец звездите на музикалния театър ще изпълнят шедьоври на Лехар, Калман, Офенбах, Уебър и Кандери.

На 12 септември в Летния театър във Велико Търново ще бъде поставено последното заглавие от програмата за детска и младежка аудитория „Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“. Спектакълът „Вълшебната корона“ е по музика на Стефан Димитров в изпълнение на „Бон-бон Мюзик”.

Осмото издание на Летния оперен сезон „Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново с подкрепата на Регионален исторически музей-Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и е носител на престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2022-2023. Изданието през 2023 година е под патронажа на Министерство на културата. БТА е медиен партньор на фестивала.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button