Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Одобрен е проект за обновяване на образователната инфраструктура в Свищов

Проект на Община Свищов, на обща стойност 1 997 420 лв., е одобрен за реализиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Проектното предложение по процедура „Модернизация на образователна среда“, в сградата на филиал на Детска градина (ДГ) „Васил Левски“ в Свищов, предвижда дейности и мерки, насочени към осигуряване на благоприятна, иновативна, енергийно ефективна и функционална образователна инфраструктура в сградата на филиала, се посочва в съобщението.

Предстои да се извърши топлоизолация на стени, ремонт на отоплителната инсталация чрез подмяна на горивната система, изграждане на инсталация за загряване на вода от слънчева енергия, подмяна на осветителната инсталация, както и подмяна на амортизираните кухненски уреди с енергоефективни и комбинирани уреди, работещи на газ и електричество.

След тези ремонти дейности ще започне доставяне и монтиране на оборудване за помещенията на детската градина. Предвидено е оборудване и обзавеждане за кухня, занимални, спални помещения и складови помещения, компютърно оборудване, както и оборудване за физкултурен салон.

ДГ „Васил Левски“ – филиал, е открита на 1 януари 1970 г. като Целодневна детска градина №4 „Малчика“. В сегашната сграда детската градина функционира от 1986 година. От 2021 г. екипът на градината участва в реализирането на проекта „Социално – икономическа интеграция на уязвими групи“, което води до нарастване на броя на посещаващите деца. От учебната 2023/2024 г. са записани 84 деца, а групите вече са една яслена и четири градински, за които се грижи персонал от 20 души, посочиха за БТА от общинската администрация.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button