Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

По искане на Районната прокуратура във Велико Търново са задържани четирима румънски граждани за трафик на мигранти

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново са задържани четирима обвиняеми за трафик на мигранти, съобщиха от пресцентъра на институцията. Районният съд във Велико Търново взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четирима румънски граждани, привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за трафик на мигранти.

Мъжете с инициали Д. А., Д. К., Ф. К. и Т. Т.  са  обвиняеми за това, че на 24 август тази година на пътя Велико Търново – Гурково противозаконно са подпомогнали група чужденци – 13 пълнолетни и три непълнолетни лица, да пребивават в страната, в нарушение на Закона за чужденците в Република България – без да притежават редовен паспорт или заместващ го документ за пътуване, както и виза. Мигрантите са били превозвани в три автомобила по начин, опасен за живота им, включително и в багажник на единия от автомобилите. Освен това деянието е било съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта. Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

По данни на МВР през юли са задържани с 34,9 % повече мигранти в сравнение с предходния месец. Задържани са общо 2576 граждани на трети страни или 1910 лица повече, показват месечните данни за миграционната обстановка на МВР. От задържаните – 259 са хванати на вход на границата, 288 на изход, а 2029 са установени във вътрешността на страната.

Източник: www.bta.bghttps://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/oblast-vtarnovo/513705-po-iskane-na-rayonnata-prokuratura-vav-veliko-tarnovo-sa-zadarzhani-chetirima-ru

Подобни публикации

Back to top button