Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Мотор за 100 хиляди докараха на рокерски събор в старата столица

Над 300 собственици на двуколесни зверове Harley-Davidson дефилираха с луксозните си возила в центъра на града

УНИКАЛНИ МОТОРИ НА МАРКАТА HARLEY-DAVIDSON СЪБРАХА ПОГЛЕДИТЕ НА БОЛЯРИ И ГОСТИ НА СТАРАТА СТОЛИЦА. В петък и събота Велико Търново стана арена на мощните возила и пресечна точка за над 300 рокери от цялата страна, Гърция, Кипър и Турция. Събитието бе част от културния календар на общината, а организатор бе собственикът на верига заведения Петър Стефанов.

Мотористите бяха посрещнати от силен дъжд, който провали запланувания концерт пред крепостта „Царевец“. В събота обаче метеорологичните условия позволиха атрактивните возила да се разходят по бул. „Васил Левски“. Сборният пункт бе ул. „Христо Ботев“, където, за да се гарантира реда и безопасността, имаше сериозно полицейско присъствие. Десетки бяха любителите на високи скорости, които дойдоха, за да се снимат за спомен с уникалните мотоциклети.

Сред моторите изпъкна този на гърка Вангелис. Той сподели, че возилото му е последен модел и го закупил наскоро директно от завода на производителя в САЩ. Признава, че сдобиването с двуколесния звяр е скъпо удоволствие, тъй като платил 55 000 евро за него. Убеден е, че сумата си е заслужавала, защото когато го яхне усеща прилив на енергия и безгранична свобода. Вангелис е собственик на заведения за бързо хранене в Атина и така устроил бизнесите си, че да не се налага непрекъснато да е там, за да има ред и работата да върви. По този начин има шанса да използва свободното си време за разходки на по-далечни дестинации със своя мотор. Признава, че често пътува до България и е фен на родните забележителности.

Друг атрактивен модел бе мотора на Ник от Кипър.

„Съборът на собственици на Harley-Davidson е невероятно приключение. България е красиво място. За първи път съм тук. Дойдох сам и срещнах нови приятели. Силно впечатлен съм от крепостта „Царевец“, обиколих я от всички страни , за да огледам кулите“, сподели той.

Ник уточни, че по професия е брокер на недвижими имоти и заради плаващото работно време при всяка възможност тръгва на път с мотора. Обиколил е Турция, Сърбия, Унгария и т.н.

В събора взеха участие и няколко смели дами. Една от тях бе Зоя от София, която е туристически агент и кара мотор от 30 години. Убедена е, че мотоциклетите не са запазена марка само за мъже и в последно време се утвърждава тенденцията все повече жени да карат двуколесни возила.

Преди участниците в рокерското събитие да се отправят към архитектурно-историческия резерват „Етъра“ в Габрово бе проведен инструктаж за безопасност. След това моторите потеглиха бавно към локацията, съпровождани от полиция.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button