Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Ягуари се събират на първа национална среща в Горна Оряховица

Ретро от 70-те години и модерни автомобили от престижната марка „Ягуар“ могат да се видят в Горна Оряховица на 15 юли, събота Тогава ще е първата национална среща на собственици и почитатели на основната кола на кралицата майка.

Досега са се провеждали няколко локални във Варна, най-вече на хора, които живеят близо до морската столица. А железничарският град е избран, защото е в центъра на България и след запитване от страна на организатора Здравко Здравков от Варна, Общината се е съгласила да приеме тази първа любителска среща. Тя ще е на удобно място, на паркинга пред Летния театър, където ще бъдат изложени между 20 и 30 автомобила по предварителни данни. За по-приятното изкарване на участниците и гостите на града фирми ще осигурят тонизиращи напитки и музикално оформление, както и шатри и пейки за отмора. Мероприятието ще започне около 11 часа и ще приключи в късния следобед. „Ако има заявен по-голям интерес, ще превърнем националната среща в традиция. Замислил съм да направя подредбата на ягуарите по модели, а от всеки модел жури ще избере най-добрата кола по определени критерии.

Ще има ягуари от всички поколения, цялата гама ще бъде обхваната.

Осигурили сме и символични награди на призьорите собственици за труда им по поддръжката и те са статуетки, изработени от автомобилни части. Подготвили сме и дребни сувенири за награди в импровизирана викторина със сравнително лесни въпроси. Марката е от по-луксозните и елитните, за определен кръг отбрани хора и в България има около 3000. Официалният вносител „Мото пфое“ ще ни подкрепи и ще осигури автомобил с възможност за тестово шофиране. По всяка вероятност ще бъде електрически, а моделът е избран за кола на годината през 2019 г.“, разказа за в. „Борба“ организаторът Здравко Здравков.

Автомобилите на своеобразното изложение ще бъдат разделени на 5 основни категории: Xtupe (най-масовия), Stupe, X300, „модерна“ и „ретро“.

Фирмата – производител на ягуар, е основана през 1834 г. в Ковънтри, Англия, а първият автомобил излиза през 1837 г.

Цената в България на върховите модели, електрическите, започва от 190 000 лева. А средната цена на другите модели е от 110 000 лева нагоре.

Здравко Здравков също притежава ягуар, неговият е от 80-те години и вече се води ретро.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button