Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество

Мост и жп надлез във Велико Търново са в аварийно състояние, ремонтират ги за 7,2 млн. лева

Мостът на път I-5 Велико Търново – Дебелец при км 106+096 над река Янтра и надлезът над жп линията Русе – Стара Загора – Подкова при км 106+569, който е на около 500 метра преди него, са в аварийно състояние.

Констатацията е след обследване и изготвен доклад на „Пътища и мостове“ ЕООД и предстои цялостен ремонт на двете съоръжения, които към този момент не са опасни за преминаващите автомобили по тях, уточни за „Борба“ директорът на ОПУ – Велико Търново, Венцислав Ангелов. Ще бъде ремонтирана и пътната връзка между тях, по-точно кръстовището. Това ще наложи и частична промяна на организацията на движението, но няма да има конфликтни точки, увери още той. Оказва се, че освен нарушения по конструкцията надлезът пък няма достатъчна височина над жп линията според изискванията, което налага да се прави ново съоръжение.

За целта Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка, спечелена от „Пътни строежи – ВТ“, а сумата е 7,2 млн. лева. Кога ще стартират обаче строително-монтажните дейности, все още не е ясно.

Другите мостове в областта, които са общо 151 по републиканската пътна мрежа, са в добро състояние. „Ние правим обследване на всеки 6 месеца. Сега има заповед на регионалния министър Андрей Цеков за нова проверка на всички мостове след случилото се в Царево и вече я изпълняваме. Резултатите ще са ясни, след като мине тя, през октомври, но не очаквам други съоръжения да се окажат в аварийно състояние“, заяви още инж. Ангелов.

В същото време всички републикански пътища на територията на Великотърновска област, независимо от категорията им, се нуждаят от просветляване. Дори на главния път София – Варна много от знаците и табелите въобще не се виждат от пораснали дървета и храсти, надвесени и над самия път, видя екип на „Борба“. Това е грижа на ОПУ – Велико Търново, но всички дейности по поддръжка на пътищата в областта са спрени, каза още директорът Венцислав Ангелов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button