Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразование
Популярно

За последните пет години профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново е увеличила четворно броя на учениците си

За последните пет години Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново е увеличила четворно броя на учениците си. Най-старото учебно заведение в града започва учебната година с обновени класни стаи и 160 ученици, съобщиха от училищното ръководство. През новата учебна година учениците в профил „ Хуманитарни науки“ ще изучават „Право и журналистика“. Част от учебните им часове включват базови познания и практическа работа по репортерство, медийна грамотност, телевизионна журналистика, особеностите на медиите в интернет, културология. В осми клас учениците ще усвояват базови знания по право, ще се запознаят с основни правни понятия и документи, ще имат възможността за посещения на съда, ще участват в различни проекти и интересни прояви, свързани с правото.

Училището разполага с модерни специализирани кабинети, лаборатория и студио по журналистика на името на поета, литературовед и журналист Марин Бодаков, възпитаник на великотърновската хуманитарна гимназия.

Професионалната паралелка, разкрита към училището включва две професии в направление „Терапия и рехабилитация“ и „Лаборант“. По време на обучението си бъдещите терапевти се запознават с устройството и функциите на човешкия организъм и получават основни знания във връзка със симптомите, диагностиката и лечението на различните заболявания. В хода на обучението те добиват практически умения за работа с физиотерапевтична апаратура, усвояват различни масажни техники и се научават как да поддържат и възстановяват здравето на човека по най-щадящия начин. Паралелката е създадена след консултации с работодатели от областта, които очакват и първите лаборанти да завършат тази година.

Гимназията осигурява стипендии, безплатен транспорт и учебници за новоприетите ученици. Тази учебна година отново най-желаната паралелка в Профилираната хуманитарна гимназия е в направление „Терапия и рехабилитация“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button