Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбществоТОП новини

Кметовете в общината с нови заплати, най-много пари вземат в Дебелец и Килифарево

Нови заплати за кметовете на населените места в община Велико Търново ще бъдат утвърдени на извънредна сесия на Общинския съвет.

Според предложението от администрацията най-високо трудово възнаграждение ще получава кметът на Дебелец, което ще е в размер 2275 лв. Втори в класацията е градоначалникът на Килифарево, който ще получава 2075 лв.

При селата най-голямо е месечното възнаграждение за кмета на Ресен, което е в размер на 2020 лв. 1920 лв. пък ще получава кметът на Самоводене, което също е едно от най-големите села.

По 1905 лв. ще вземат кметовете на Беляковец, Водолей, Леденик, Присово, Шемшево и Пчелище. А трудовото възнаграждение за кметовете на Балван, Ново село и Церова кория става 1885 лв.

70% от максималния размер на основната месечна заплата на министър получава и кметът на общината. Възнаграждението на председателя на местния парламент пък възлиза на 90% от заплатата на кмета.

По тази причина техните трудови възнаграждения се преизчисляват на всеки три месеца, като се взема предвид средномесечната работна заплата в обществения сектор по данни на Националния статистически институт.

Както „Борба“ вече писа, от есента кметовете ще са значително повече. Очаква се да има избори в 24 населени места с жители над 100 души. Досега в някои от селата действаха кметски наместници, които след изборите вече ще получават и по-високи, кметски заплати.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button