Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбществоПрепоръчани
Популярно

Трагедията на младо семейство, останало на улицата след пожар, обединява търновци

Младо семейство с малко дете от великотърновското Ново село остана на улицата, след като къщата им изгоря до основи. В злополучната събота те били на почивка, а пожарникари се борили часове да загасят пламъците, разказа за „Борба“ Георги Ралевски, който се труди повече от 10 години, за да изгради дома си.

Младият мъж има частна фирма за озеленяване и години наред търпи лишения, за да си купи качествени машини, от които клиентите остават доволни. За съжаление пожарът  избухва именно от постройката с инструментите и техниката, а в пламъците изгарят машини за 100 000 лв.

„Купувах само професионални машини. Имаше тракторчета, самоходни косачки, резачки, имах всичко за да построя цяла къща. От една страна е хубаво, че не съм бил там, защото сигурно щях да вляза в пламъците, за да извадя някоя от тях, защото съм ги изкарвал с много труд от 18-годишен“, споделя с болка Георги Ралевски.

Причината за пожара все още не е ясна, но къщата изгаря много бързо, защото е гредоред. Освен това в помещенията имало и 30 кубика дърва, всичко било сухо, затова и гасенето било изключително трудно. По думите на пожарникарите използваното количество вода е 60 тона. Съседите успели да извадят част от покъщнината и да спасят документите на семейството. Спасени са и част от дрехите им, които са мокри и сега се перат в къщи от селото.

За щастие Георги Ралевски има много приятели, които му помагат. Събрал е основни машини, с които може да започне отначало докато възстанови всичко загубено. Много хора от селото му предложили да ползва техните къщи, а сега семейството живее временно във Велико Търново. Те се помещават на етаж от къща, също предоставен от добри хора в Ново село.

„Много помощ получаваме от наши приятели. При пожара съседите са избили прозорците, успели са да извадят пералня, телевизори, изнесли са всичко, което могат да спасят“, разказа още Георги Ралевски.

Семейството получава вълна от подкрепа и в социалните мрежи. За съжаление имотът няма застраховка, затова е създадена дарителска сметка за желаещите да помогнат.

Титуляр: Георги Тихомиров Ралевски

IBAN: BG63UNCR70001598086546

Основание: Дарение

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button