Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниОбщество
Популярно

Камилата Дарко от зоокъта в Павликени вече си има булка

ЖЕНСКА ДВУГЪРБА КАМИЛА Е НАЙ-НОВИЯТ ОБИТАТЕЛ НА ЗООПАРКА В ПАВЛИКЕНИ.

Тя носи името Дара, тъй като средствата за закупуването й бяха осигурени от благодетели. Стотици ентусиасти предоставиха суми за каузата да осигурят булка на мъжката камила Дарко.

Дара беше посрещната в зоокъта в края на миналата седмица. Четириногата половинка на Дарко е на възраст около една година. Още с пристигането си тя с любопитство огледа новия си дом и се запозна с новия си другар.

С новото попълнение вече е изпълнена и препоръката на биолозите животните в зоопарковете да се отглеждат по двойки.

Дара беше посрещната от гледачите с плато с любимите й храни – моркови и червено цвекло. В дневния й режим, както и на Дарко, са включени жито, царевица и люцерна, също и концентриран фураж.

Двойката камили ще се радва на прекрасни условия за живот в своя просторна клетка, специално построена за тях. В нея има непрекъснато течаща вода и навес, където се подслоняват. Клетката е направена по изискванията на Министерството на околната среда за три животни, така че спокойно ще приюти и поколението на Дара и Дарко след години.

Зоопаркът в Павликени е единственият в областта. Посещението е напълно безплатно, а на входа има дарителница, в която благодетели могат да оставят сума, ако пожелаят. Издръжката на това животинско царство се поема от бюджета на общината.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button