Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Над 100 трабантчета с тунинг за хиляди пърпориха по улиците на Велико Търново

Пеперудената фея, трабант на далматинеца и всевъзможно модификации плениха любителите на двутактовата машина

Над 100 от лъскави по-лъскави трабантчета пърпориха по улиците на Велико Търново като част от 13-то издание на Международния фест. Поставената цел от 150 участника не беше постигната заради изместването на датата за провеждане във връзка деня за национален траур. Въпреки това градът отново се превърна в столица на немската двутактова машина и зарадва хиляди посетители.

Бръмчащите машини се строиха зад ДНА още сутринта, когато премина и регистрацията. Посетителите успяха да разгледат всевъзможни модификации на немските коли. Имаше класически модели в оригинален вид, напълно рециклирани и подобрени с нови джанти и лъскави брони, както и четиритактови трабантчета, които се произвеждат в малко количества в началото на 90-те години.

Такова трабантче притежава и румънецът Нито Йоне, който е във Велико Търново за трети път. Разказва, че колата му върви отлично и е със супер двигател, който го отвежда до желаното място. Впечатлен е от организацията и пожелава на местния клуб да продължи да развива инициатива.

За трета поредна година на феста идва и Феята на трабантите- Ина Николова. Някога тя купува возилото Марийка, което било жълто и го прекръства на Пеперудената фея. Той разполага с мигли, всевъзможни украси в купето. През тази година на тавана му дойде и мечето Фейчо.

„Чувствам се в свои води, много ми е хубаво да идвам, да се срещаме с други хора, да си разменяме идеи, радости. Воланчето стана по-рошево, играчките са повече“, сподели емоциите си Ина Николова.

Особено атрактивен за децата беше и друг трабант, а именно Далматинския. От багажника му стърчи опашка на куче, а клаксонът вместо традиционен сигнал издава кучешки лай. На тавана освен ски е прикрепена и метла с фарове, която според собсвеника също е минала задължителния технически преглед.

„Само седем са далматинците, не са 101, само толкова имаше в магазина. Трабантът е правен година и половина, доста интензивно, с много фантазия. Украсата отне много време, но удоволствието от свършената работа е още по-голяма, а усмивките на хората са незаменими“, сподели собсвеникът Цветан, който е известен като д-р Зизи.

По традиция фестът преминава с шествие до площада пред Царевец,  а на общинския паркинг до улица „Крайбрежна“ се провеждат състезания в две категории- за дами и мъже. За най-ловките шофьори на немските машинки винаги има осигурени награди.

Във феста се включиха и много чуждестранни участници от Румъния и Турция. А сред собсвениците имаше и такива на други соц марки като москвич, вартбург и лада. Сред ретро колите пристигна и доста стар Фолксваген, който обаче сякаш беше излязъл от завода преди ден.

Организатори на „Трабант фест“ са от местния клуб на двутактовата машина в лицето на доц. Милен Михов и Ивайло Антов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button