Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниОбщество
Популярно

40 000 лв. за лечението на болно дете събраха на благотворително шоу дамите от дружество „Св. Мина“

ГОЛЯМ УСПЕХ ПОЖЪНА БЛАГОТВОРИТЕЛНОТО ТЕМАТИЧНО ШОУ „ВЕЛИКИЯТ ГЕТБСИ“, ОРГАНИЗИРАНО ОТ ЖЕНСКОТО ДРУЖЕСТВО „СВ. МИНА“.

На събитието бяха събрани 40 000 лв., които ще бъдат дарени за лечението на 4-годишно момиченце от село Правда, борещо се с детска церебрална парализа и епилепсия.

Мероприятието се състоя в събота вечерта в атракцион „Калоянова крепост“ и на него присъстваха 150 души от Велико Търново, Горна Оряховица, София, Пловдив, Бургас и др.

Още в началото на вечерта организаторите съобщиха, че от продадените куверти са осигурени близо 10 000 лв. След това частни дарители заявиха подкрепа за каузата с различни суми. Чужденец, който присъства на проявата, предостави 10 100 лв. за момиченцето. Щедри дарения постъпиха и чрез проведения благотворителен търг. След като средствата достигнаха 36 000 лв., спомоществовател обяви, че закръгля сумата на 40 000 лв.

„Средствата са два пъти повече от целта, която си бяхме поставили. Четиригодишната Ани от Правда, която е с детска церебрална парализа и епилепсия, претърпя операция в турска клиника в края на миналата година и резултатите са видими.

Но на Ани са й необходими още много рехабилитации, за да се продължи успешното начало. Тази година семейството ще има нужда от 20 000 лв. за процедурите. Благодарение на всички вас, хора с добри сърца, ние успяхме да ги осигурим. И нещо повече, успяхме да осигурим и средствата за лечението на Ани и за следващата година“, споделиха инициаторите на добрата кауза.

От женското дружество „Св. Мина“ увериха, че ще продължат да помагат, водени от мотото „Да добруваме заедно“.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button