Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Всяко кметство с аптечка за първа помощ, решиха кметове и общинари

Всяко кметство в община Павликени ще бъде снабдено с аптечка за първа помощ.

Нестандартното, но в даден момент животоспасяващо предложение, бе направено и прието на редовната месечна среща на всички кметове на кметства и експертите от общинска администрация „Ден на кмета“, която се оказа и много ползотворна.

С шест села се разширява системата от контейнери за разделно събиране на отпадъците.

През следващия месец ще бъдат поставени цветни съдове в селата Патреш, Лесичери, Дъскот, Димча, Горна Липница и Долна Липница.

А кметовете следва да популяризират сред жителите, че строителни отпадъци трябва да се изхвърлят на обособената за целта площадка. Община Павликени е създала улеснение за това с възможността да се наеме тракторно ремарке от ОП БКД след заплащане на регламентираната такса в Общинската наредба за местните данъци и такси.

Инж. Емануил Манолов разпореди комисия да огледа състоянието на детските площадки в град Павликени и във всички селища на общината. Преди настъпването на топлите дни ще се проверява безопасността на съоръженията за игра, включително изгнили дъски, стърчащи железа, въжета и т.н.

На срещата се разбра, че в екипа на доброволното формирование има пет свободни позиции. Кметовете трябва да предложат лица, желаещи да попълнят състава му.

Предстои да започне текущият ремонт за тази година на общински пътища и на уличната мрежа в населените места на община Павликени. Кметовете ще предложат зони и площи в своите населени места, които да бъдат изпълнени.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button