Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Жителите на село Върбица протестираха заради изборен туризъм с новодомци

Полицейски екипи се изсипаха и в село Върбовка, където също възникна напрежение заради новорегистрирани

С недоволство и засилено полицейско присъствие започна изборният ден в община Горна Оряховица. До напрежението се стигнало заради недоволството на жители на село Върбица срещу новорегистрирани по настоящ адрес в тяхното населено място. Местните хора смятат, че „пришълците“ са се озовали във Върбица с цел изборен туризъм. Това станало причина за символичен протест в неделя сутринта.

Репортерска проверка установи, че във Върбица има две секции – в едната се гласува с машина и хартия, а в другата – само с хартия. Още в началото на деня местни се събраха пред една от тях с плакати, за да изразят съмнението си, че някои се опитва да контролира вотът. Заявиха и, че са готови да направят жива верига, за да спрат „новодомците“ да гласуват.

Става въпрос за около 77 човека, които са регистрирани в селото по настоящ адрес като това се е случило в законовия срок. Местни, обаче, твърдят, че не ги познават, не са ги виждали досега и не желаят те да определят съдбата им.

В населеното място си избраха кмет още на първи тур, като на 5 ноември хората гласуват само за кмет на община Горна Оряховица.

Засиленото полицейско присъствие във Върбица ще остане през целия ден, за да могат органите на реда да потушат напрежението, ако то ескалира.

Проблем възникнал и в павликенското село Върбовка, където хората също твърдят, че има много новодомци, които идват само, за да гласуват. Заради това в селото са изпратени екипи на полицията.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button