Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани
Популярно

Валерия Дончева, кандидат за общински съветник: “Най-голямата ми болка е състоянието на Стария град”

“Местната власт е длъжник на болярския град, но най-вече към жителите на кв. “Варуша”.

Старинният квартал е мястото на неслучилите се обещания, където една по една улиците се рушат и пропадат. Най-голямата ми болка е именно състоянието на Стария град”, споделя Валерия Дончева, която е общински съветник два мандата в местния парламент. През тези осем години, тя неведнъж поставя на дневен ред наболели въпроси, като инфраструктурата в кв. “Варуша”, забравените улици в “Бузлуджа” и “Зона В”, рушащите се с десетилетия стълби, монтирането на светофар в Шереметя и много др.

По образование Валерия е политолог и психолог. Семейна, с едно дете. За себе си казва, че не е в природата й да бъде наблюдател, затова активно участва в обществено-политическия живот на Велико Търново.

Разбира, че старата столица е град, в който всеки посетил го усеща величието му и неговата притегателна сила. За Валерия в още по-голяма степен важи смисъла да живее в този град, защото нейните корени са от най-стария квартал „Варуша”. Като човек израснал и останал в родното си място, тя живее с неговия ритъм, съпреживява проблемите и разбира потребностите му. Родната й улица е на 5 минути пешеходно разстояние от идеалния център, където собствениците на имоти заплащат най-високите данъци.

“Улиците носят имена на опълченци, революционери, занаятчии, писатели и стари болярски фамилии. Всичко това вместо привилегия, е като тегоба за живеещите там. Наричат себе си „прокълнати”, споделя Валерия.

Година след година, загубили надежда да получат заслужената грижа за своя квартал, хората напускат родните си места, остават само онези, които нямат друг избор. Заради влошената инфраструктура цели улици остават недостъпни за линейка, пожарна, осигуряване на чистотата и снегопочистването. Разбираемо е липсата за откриване на всякакви търговски обекти, които биха улеснили живота на хората в забравения квартал.

Цинични са кампанийните обещания за газифициране, електрически автобуси на градския транспорт и пълна реконструкция на неремонтираните улици във “Варуша”. Темата винаги присъства в предизборните кампании и приключва заедно с тях.

Именно желанието на Валерия Дончева за решаването на натрупаните с години проблеми беше основен приоритет в двата й мандата като общински съветник, като в последния оглавяваше Постоянната комисия по образование, наука и култура. Усилията й в следващия мандат ще бъдат за кардинално, а не частично и временно решаване на проблемите. Това е не само дълг към родния квартал, а е заслужено отношение към символа на града със своите стари калдъръмени улици, възрожденски къщи, занаятчийски дюкяни – там, където тупти сърцето на града, събрал паметта на хилядолетната ни история. Наследство, което задължава!

Номер 1 в Бюлетината и преференция 112 ! 
Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button