Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Отново търсят изпълнител за новата детска градина на „Картала“ за 3,3 млн. лева

Критерият за одобряване на офертите е предложена най-ниска цена

След като технически гаф на Общинската администрация спря през септември т. г. обществената поръчка за изпълнител на новата детска градина в кв. „Картала“, сега процедурата се повтаря.

Обемът на строителните дейности е същият.

Новата детска градина е с административен адрес ул. „Мальовица“ 10. На юг ще граничи с тази улица, а в другите посоки с новопроектирани улици, които засега са само на хартия. Имотът, върху който ще се строи, са пустеещи пасища, деактуван от Министерския съвет и прехвърлен на кметството. Градината ще е за 120 деца, разпределени в пет групи по 24. Сградата ще е на два етажа, предвидени са площадки за игри и спорт. В района ще има паркинг и над 3 декара зелени площи. В зоната за спорт и отдих ще бъдат оформени алеи, в нея ще бъдат поставени пейки и беседки. Общо детските площадки ще са пет, като ще има още една спортна и една стопанска. Ще са отделени и 14 велосипедни паркоместа.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 311 254,09 лв. с ДДС.

За изграждането на ново детско заведение средства бяха отпуснати от държавата още през август 2020 г. от бюджета на МОН. След проведени пазарни консултации обаче се оказа, че цялата необходима сума за нейното изграждане е 5,2 млн. лева. Докато се започне реалното строителство, не е чудно сумата да набъбне още. Допълнителните средства за обзавеждане на детското заведение ще се търсят от държавата, а може да се вложат и собствени средства на Общината.

Критерият за одобряване на офертите е предложена най-ниска цена. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е не по-кратък от 180 календарни дни и не по-дълъг от 210 дни.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button