Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

В Павликени спорят как да похарчат 5,2 млн. лв. от спечелено дело срещу екоминистерството

5 214 968 ЛВ. СТАНАХА ПОВОД ЗА РАЗНОГЛАСИЯ И БЪДЕЩ ПРОТЕСТ В ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ.

Средствата са постъпили по банковата сметка на кметството след спечелено дело срещу Министерство на околната среда и водите, но решението за изразходването им се очаква да бъде най-горещата точка в предстоящото заседание на местния парламент на 31 август.

Предложението на кмета инж. Емануил Манолов е повече от половината пари да се използват за подобряване на инфраструктурата и закупуване на бус за нуждите на общината.

Последва обаче остра реакция на общински съветници от опозицията, които смятат, че приоритет следва да бъде решаването на безводието в малките населени места пред асфалтирането на улици. Сушата от години вгорчава живота на хората в Долна Липница, Върбовка, Димча, Недан, Лесичери, Батак, Сломер и Караисен. Амортизиралата водопреносна мрежа там реализира над 60 процента загуба на животворна течност.

Градоначалникът предлага около 613 000 лв. да отидат за обезпечаване на собствено участие на общината за изграждане на втора клетка за депониране на отпадъци в град Левски и близо 1 млн. лв. за погасяване на общински дълг. 3,3 млн. лв. пък предвижда за ремонт на уличната пътна мрежа в Павликени, Бяла черква и селата, а за возилото – 260 000 лв.

В деня на заседанието пред сградата на кметството е предвиден протест от 16:30 ч.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button