Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

В Областната администрация във Велико Търново продължава изплащането на обезщетенията за АМ „Хемус”

В Областната администрация във Велико Търново продължава изплащането на обезщетенията за автомагистрала (АМ) „Хемус“. Процедурата по изплащане на обезщетенията на правоимащи лица във връзка с отчуждени недвижими имоти за изграждане на автомагистралата е в обхвата на две решения на Министерския съвет, съобщи областният управител инж. Георги Гугучков.

Той припомни, че първото решение №794 е за Лот V от ноември 2021 г. и е за имоти в землищата на Сухиндол, Павликени и селата Върбовка и Бутово. Непотърсените при Агенция „Пътна инфраструктура“ обезщетения са преведени по сметката на Областна администрация, сумата възлиза на 1 419 982 лв. За тази отсечка на магистралата изплащанията започнаха през месец юли м.г., а до настоящия момент са изплатени 665 764, 51 лв.

Второто решение на Министерския съвет №211 е от април 2022 г. и се отнася за Лот VI. В него са включени имоти, попадащи в землищата на Павликени и селата Стефан Стамболово и Полски Сеновец. Средствата бяха превеждани поетапно от страна на инвеститора на обекта Агенция „Пътна инфраструктура“, а общата им стойност, включително след изменение на отчуждителния акт при проведени съдебни процедури, е в размер на 3 138 098,50 лв. Изплащанията започнаха през месец март т.г. До момента за тази отсечка на магистралата са изплатени 930 035,83 лв.

По думите на областния управител инж. Гугучков комисиите, които разглеждат подадените заявления за изплащане на парични суми, продължават своята работа. Служителите на администрацията оказват пълно съдействие на заявителите. При необходимост се събира допълнителна информация, доказваща правото на заявител да получи съответното обезщетение. В тази връзка през месец февруари т.г. експерти от Областна администрация Велико Търново организираха изнесени приемни в общините Сухиндол, Полски Тръмбеш и Павликени.

Областният управител прикани правоимащите, които все още не са потърсили обезщетенията си, към повече активност.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button