Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

В Мерданя събират пари за табела, която посреща влизащите в селото

ГРУПА МЛАДИ ЕНТУСИАСТИ СТАРТИРАТ ИНИЦИАТИВИ ЗА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА ЛЯСКОВСКОТО СЕЛО МЕРДАНЯ.

Доброволците са убедени, че с общи усилия могат да променят към добро средата за живот в малкото населено място. Първата кауза на организацията „Заедно за Мерданя“ е изработването и поставянето на табела, която приветства влизащите в селото. Дарения ще се събират на коледен базар и голямо тържество.

„След като почистихме и освежихме градинката на читалището ни, започнахме подготовката за коледното тържество на селото, което ще се проведе на 17 декември. Тържеството ще се състои с финансовата подкрепа на кметството и читалището на Мерданя. Едно от основните неща, които ще се случат тогава, е коледният базар, а събраните средства от него ще бъдат вложени в първата ни голяма инициатива – изграждането на табела „Добре дошли в Мерданя“, обясняват инициаторите.

Табелата ще бъде поставена в пределите на островчето срещу бензиностанцията в селото.

Двигателите на проекта вярват, че каузата ще бъде реализирана, защото жителите на Мерданя в миналото са доказвали своята щедрост за развитието на селото. Посочват като вдъхновяващ пример за задружие сред мерданчани строежа на читалищната сграда.

„През далечната 1946 г. на селско събрание единодушно било взето решение всеки жител на Мерданя да дари по 500 лв. за целта. Парите били събрани бързо, защото всички били ентусиазирани. Никога до този момент в Мерданя не било имало такова единство и съгласие по някое обществено дело. През 1951 г. сегашната читалищна сграда била завършена и открита. С общи усилия, безвъзмезден труд и дарени средства мечтата на тогавашните жители на селото била осъществена. Вярваме, че днес отново можем да се обединим в името на добрите каузи“, допълват организаторите.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button