Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Според Бойко Борисов е нужно ясно разписано коалиционно споразумение с ПП-ДБ, защото само така работи истинската коалиция

Нужно е коалиционно споразумение с ПП-ДБ, защото само така работи истинската коалиция, каза във Велико Търново председателят на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, където участва в работно съвещание на общински кметове от ГЕРБ и народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС.

В началото на заседанието Борисов посочи, че  е изключително важно външният министър, министърът на отбраната и службите да следят много внимателно това, което става в Русия и Украйна. По думите му случващото се там е гражданска война, метеж и е изключително опасно. Той заяви, че са нужни реформи, които да доведат до по-финансирани, по-силни служби. Борисов подчерта, че от първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна, но това се осъществява чрез посредници, което по думите му генерира огромна корупция и трябва да бъде разследвано.

Според Борисов исканите гаранции от страна на коалиционните партньори ПП-ДБ, са доказателство, че те вече са разбрали, че трябва да има подписан документ, подписано коалиционно споразумение. Към този момент ние имаме една декларация”Денков-Габриел”, но партньорите ни назначават министри и зам.-министри, без изобщо да ни питат, каза още Борисов. По думите му вместо да се поставят седем условия, трябва да бъде подписано коалиционно споразумение, ако трябва от 300 страници, в което всичко да бъде описано много подробно – така, както правят коалиционните правителства в Европа.

Вицепремиерът Мария Габриел посочи, че с премиера академик Денков работят в екип, имат си доверие и всеки се вслушва в мнението на другия. Тя подчерта, че това е работещото решение, за да може България да влезе в Шенген и да бъде наваксано изоставането по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост. Според нея трябва да продължи работата, водена от двете ключови думи – диалог и разум.

„Когато искаш да имаш националноотговорен дневен ред, когато искаш в страната да се вземат решения, които са следствие на обсъждане, прозрачност, ясни правила и принципи, няма причина това правителство да бъде нестабилно и да не продължи своята работа“, каза Мария Габриел и посочи, че това трябва да продължи. Тя подчерта, че в декларацията от 22 май, подписана с академик Николай Денков, е ясно разписана точката за ротацията в управлението.

Това дава основание да бъде даден кредит на доверие, който след това се доказва с работата. Тя отбеляза, че е представител на изпълнителната власт, а седемте точки, обявени от ПП-ДБ, са предоставени на вниманието на  парламентарната група на ГЕРБ-СДС, и посочи, че не бива функциите на изпълнителната и законодателната власт да се смесват.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button