Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Спешна финансова инжекция от Община В. Търново може да спре търг на данъчните за ваканционен имот на белодробната болница

Клиниката се нуждае от 400 000 лв., които ще погасява до 2027 г.

ЗАРАДИ СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ 2010 И 2011 Г. НАП В. ТЪРНОВО СЕ ГОТВИ ДА ПРОДАДЕ ВАКАНЦИОНЕН ИМОТ НА БЕЛОДРОБНАТА БОЛНИЦА „Д-Р ТРЕЙМАН“ В СТАРАТА СТОЛИЦА.

Клиниката е структуроопределяща в регионалното здравеопазване и единствената специализирана респираторна лечебница в областта, в която поемат грижата за огромен брой пациенти, в т.ч. и болни от туберкулоза. Тя обаче не разполага със собствени средства, с които да се разплати с данъчните, затова единствена опция остава спешна финансова инжекция от общинския бюджет. Нужната сума е 400 000 лв. Ако парите бъдат отпуснати, лечебното заведение ще успее да възпрепятства запланувания търг и да върне средствата до 2027 г. с лихва.

За казуса управителят на клиниката д-р Стела Денчева уведомява с молба за осигуряване на допълнителната парична вноска Общинския съвет в старата столица.

„Община Велико Търново е едноличен собственик на капитала на СБАЛПФЗ „Д-Р ТРЕИМАН” ЕООД. Същото има непогасени стари задължения към НАП за данъци и осигурителни вноски в общ размер на главницата 394 107,27 лв. Болницата заплаща редовно текущите си задължения към НАП, но натрупаните стари задължения затрудняват дейността й. От особена важност за дружеството е да бъдат заплатени в неотложен порядък натрупаните стари задължения към държавата, за да може дружеството да продължи дейността си“, гласи част от входирания текст.

Заради натрупаните стари задължения през 2021 г. от НАП са наложили възбрана върху имот на клиниката, намиращ се във варненското село Шкорпиловци.

Две години по-късно публичният изпълнител обявил търг, на който продал локацията. Лечебното заведение завело дело срещу сделката и го спечелило. След решението на магистратите обаче от НАП уведомили, че ще организират отново търг за продажба на имота, ако не се заплати главницата по изпълнителното дело.

„Уважаеми господин председател на Общинския съвет в гр. Велико Търново, уважаеми господин кмет, уважаеми дами и господа общински съветници, смятам, че в последните години всички Вие, както и обществеността в област Велико Търново, се убедихте във важността на лечебното заведение не само за града, но и за цялата област. СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ ЕООД успя да се докаже като лечебно заведение с високо ниво на компетентност, с квалифицирани лекари, а към момента и специализанти, с добро отношение към пациентите и най-вече с получаване на медицинска помощ и грижа, дадена от страна на целия персонал на болницата към пациентите. Работим непрекъснато в запълнен капацитет. Реализираме приходи, достатъчни, за да посрещаме текущите разходи за заплати, осигуровки, лекарства, консумативи и погасителни вноски по банков кредит. За нас обаче са непосилни натрупаните стари задължения към държавата. Именно затова молим за Вашето разбиране и помощ, на която разчитаме!“, допълва в писмото си още д-р Денчева.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button