Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Над 1 млн. лв. за ремонт на спортни игрища в 6 търновски училища отпуснаха от МОН

Над 1 млн. лв. за ремонт на спортни площадки и изграждане на нови отпуснаха от Министерството на образованието и науката за шест великотърновски училища

Парите са по специална програма на МОН, чрез която се отпускат средства за подобряване на спортните бази в учебните заведения.

200 000 лв. ще получи Професионалната гимназия по електроника „Александър Степанович Попов“ за изграждане на нова спортна площадка. Както „Борба“ вече писа, със 164 000 лв. ще бъде ремонтирана спортната площадка на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Близо 100 000 лв. се отпускат и за ОУ „Христо Ботев“.

200 000 лв. получава ОУ „Бачо Киро“ за ремонт на съществуващата спортна площадка в двора, а СУ „Емилиян Станев“ ще използва от министерството 81 000 лв. Най-много средства се отпускат на СУ „Вела Благоева“. С 300 000 лв. ще бъде извършен основен ремонт на съществуващата спортна площадка. Школото в кв. „Бузлуджа“ разполага с огромни терени и по всяка вероятност това е причината за по-голямата сума.

Две училища в Горна Оряховица получават по 200 000 лв. за изграждане на нови спортни площадки.

Одобрени са СУ „Георги Измирлиев“ и Професионалната гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“. Средства получават още училищата в Драганово, Първомайци, две в Павликени, Раданово и Свищов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button