Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Панорамна площадка в болярския град се превръща в трибуна на любовта

Десетки „заключват“ чувствата си на фона на паметника „Асеневци“

МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЯ, В РАЙОНА НА КОЯТО СЕ ПРЕСИЧАТ НОВАТА И СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СЕ СДОБИ С НОВО ПРИЛОЖЕНИЕ.

Освен предпочитано място за снимки и наблюдение на красивата гледка към паметника „Асеневци“, съоръжението се превръна в своеобразна трибуна на любовта. По оградата на минимостчето се появиха десетки катинари, с които влюбени заключват и увековечават обичта си. Платформата от няколко месеца иззема „функциите“ на Въжения мост, където първоначално двойките поставяха катинарчета. Там обаче перилата започнаха да се късат от тежеста и общественици апелираха да се спре с романтичната практика.

Новата любовна дестинация е окупирана от малки катиначета, някои от които дори са цветно изрисувани. На повечето могат да се забележат инициалите на влюбените и датата на запознанството им.

Според вярвания ключът от катинара трябва да се хвърли във водата, за да не може никой да отключи връзката между двамата влюбени.

Тази популярна практика стартира от емблематичния парижки мост на Сена – Пон дез Ар. Преди време той буквално се огъна под напора на любовните катинари. Наложи се парижката управа да демонтира част от тях, за да го спаси от неочакваната тежест на чувствата. Повече от 45 тона любов застрашаваха сигурността му.

Мостове на любовта има в цял свят, а в България популярни локации за заключване на катинарчета от двойки има също в София, Варна, Добрич, Пловдив и Стара Загора.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button