Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеНовини
Популярно

Пациенти вече могат да ползват ЯМР в търновската болница с направление

УЛЕСНЯВА СЕ ДОСТЪПЪТ ДО ИЗСЛЕДВАНИЯ С ЯМР В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“.

Процедурите вече могат да се провеждат и с направление от личния лекар и медик специалист. Това се случва благодарение на промените, които управителните съвети на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски съюз подписаха с Национална здравноосигурителна каса.

„Ядрено-магнитният резонанс в нашата болница отговаря на всички съвременни изисквания за извършването на всякакъв тип магнитно-резонансни изследвания.

Магнитно-резонансното изобразяване (магнитнорезонансната томография) представлява неинвазивно изследване на почти всички органи на човешкото тяло. Използва се силно магнитно поле 1,5 Т, радиочестотни вълни и компютризиран софтуер, които позволяват да се получат детайлни образи на вътрешните структури на тялото.

Магнитнорезонансното изобразяване не използва йонизираща радиация, за разлика от конвенционалните рентгенови изследвания и компютърната томография. Това прави методиката изключително подходяща за скрининг и профилактика. За малките ни пациенти и тези с клаустрофобия, осигуряваме анестезиологична помощ“, обясни д-р Димитър Казаков, д.м., началник на отделение „Образна диагностика“.

ЯМР в търновската болница е единственият такъв уред в цялата област. С него се обслужват пациенти от региона и от съседните общини. Над 1200 души годишно преминават изследвания с прецизната техника.

Досега се налагаше хората, които се нуждаят от ядрено-магнитен резонанс, да минават през комисия и одобрението на НЗОК.

„Вече всеки специалист в частна, в групова практика, в диагностично-консултативен център има право да издава направления на пациентите за ядрено-магнитен резонанс“, пояснява още д-р Казаков.

В МОБАЛ от ЯМР пациентите могат да се възползват както с направление, така и чрез заплащане.

Необходимо е предварително записване на телефон 062/526 606.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button