Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

На Тодоровден в Арбанаси ще дефилират шампиони на България по конен спорт

За 33- ти път в Арбанаси ще отбележат големия български празник „Тодоровден“. По традиция в центъра на тържествата ще бъдат шампионите на България по конен спорт от „Калоян- 92“. 2023 бе поредната година, в която най- големият приз в конния спорт- Купата на Председателя на БФКС, беше спечелен от великотърновския клуб „Калоян- 92“. С 19 060 точки, ездачите от конната база в Арбанаси, оставиха далеч след себе си „Конкур“ /София/ с 4356 т., трети е „Буцефал ендюранс“ с 4253 точки. Успехът на калоянци е на базата на спечелени 5 шампионски титли и още куп призови класирания в първенствата и турнирите през миналата година. На 23 март в събота от 11:30 часа, гостите и жителите на Арбанаси ще имат възможност да видят шампионите и техните коне по време на парада по улиците на селота, а на площада ще бъде награден “най- гиздав кон” и отслужен водосвет. За повече настроение на жителите и гостите на архитектурния комплекс са поканени и представители на ДЮФА “Българче” от В. Търново.

При подходящи атмосферни условия, след парада и конкурса на площада, празникът ще продължи с демонстрации по прескачане на препятствия в Конната база в Арбанаси.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button