Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Озверели кучета убиха жена в Долна Оряховица

41-годишната санитарка в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се връщала от нощна смяна

41-ГОДИШНА ЖЕНА БЕ УБИТА ОТ ГЛУТНИЦА КУЧЕТА В ДОЛНА ОРЯХОВИЦА. Четириногите са нападнали жертвата си, която се казва Мирослава Стоянова, рано сутринта в четвъртък. Починалата работела като санитарка в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и в злополучното утро около 7:00 ч. се връщала от нощно дежурство. По пътя към вкъщи срещнала агресивните животни, които я повалили и започнали безмилостно да я хапят.

„Борба“ научи, че кучетата са излезли от частен имот, в който са били отглеждани от мъж. Опашатите обаче не са били регистрирани като домашни и били поне 7 – 8.

На получения сигнал на телефон 112 се отзовавали две линейки с медици на филиала за Спешна помощ в Горна Оряховица. Екипите се натъкнали на ужасяваща гледка. Цялата улица, на която се разиграл инцидентът, била в кръв.

Жената била с разкъсвания и травми, несъвместими с живота. Въпреки че пристигнали моментално след като им съобщили за инцидента, пациентката вече нямала пулс и единствено констатирали смъртта й. Здравните работници предполагат, че жената е починала от кръвозагуба заради разкъсана централна артерия.

Лекарите веднага уведомили следствените служби.

Мирослава имала 15-годишен син.

Потърсен за коментар по случая, кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев заяви, че е в чужбина и че е уведомен за трагедията, но не знае подробности.

„В момента на място има разследващи органи, които изясняват обстоятелствата около инцидента“, каза инж. Добрев.

Градоначалникът не каза и колко случая има през последната година на нападнати и нахапани хора от безпризорни псета.

„Имаме сключен договор с фирма, която извършва кастрация на скитащите кучета. В процедура сме по смяна на предназначението на парцел, който е бил бивш кучкарник на полицията. Теренът ни беше върнат от държавата, но е извън регулация и работим по смяната на процедурата и да го използваме за изграждане на приемник за бездомни кучета, но процедурата е дълга. Идеята ни е да направим общинско предприятие и да овладеем популацията“, обясни инж. Добрев.

Оказва се, че много хора по селата не могат да се грижат за поколението на домашните си кучета и новородените се пускат по пътищата.

През лятото на 2021 г. в Долна Оряховица се случи сходен инцидент, при който ротвайлер нападна и рани тежко двама души. При опита за залавяне на четириногото се стигна до стрелба и 10-часово преследване.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button