Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Софийска фирма прави второ кръгово кръстовище във Велико Търново, ще е готово до края на 2023 г.

1,2 млн. ще струва новата организация на движение на „Беляковско шосе“

Софийската фирма „Парсек Груп“ ще прави кръговото кръстовище на „Беляковско шосе“. Това е втората спечелена от нея поръчка, след като бе избрана за изпълнител и на кръговото под Летния театър, където строителните дейности вече започнаха. На обявената процедура подали оферти три фирми, но едната е била отстранена. „Парсек Груп“ печели с предложена най-ниска цена – 929 000 лв. без ДДС, с 67 500 лв. по-малко от класиралата се на второ място фирма „Пътни строежи – ВТ“ АД.

Кръговото кръстовище ще бъде между улиците „Беляковско шосе“, бул. „България“, ул. „Полтава“, ул. „Освобождение“ и „Краков“ и е част от големия проект „Интегриран градски транспорт“. Планувано е от няколко години, но за него така и не бе намерен изпълнител. Тъй като финансирането е с европейски средства, трябва да е готово до края на годината, за да не загубим парите.

Специални „обръщачи“ и „улеи“, които да не спират трафика, а да осигуряват бърза връзка в желаната посока, са предвидени на няколко места в района на „Беляковско шосе“ по новия проект за системата от кръгови кръстовища. Такива ще отвеждат МПС-тата към КАТ и с. Беляковец, ул. „Освобождение“ и „Пейо Яворов“, както и от другата страна – към „Краков“. В западната и източната страна на кръговите кръстовища ще се поставят и светофари, които ще гарантират безопасното престрояване с ляв завой. Ще се обособят триъгълни острови с бордюри между бул. „България“ и всички прилежащи й улици за разделяне на автомобилните потоци.

След изпълнението на кръговото ще бъде асфалтиран и бул. „България“. Двете кръстовища са важни за въвеждане на Генералния план за организация на движението, приет през миналата година.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button