Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Община предлага на инвеститори свободни парцели за жилищно строителство

В Горна Оряховица обмислят да строят жилища и със собствени средства

Община Горна Оряховица ще започне да предлага на инвеститори свободни парцели в града, предвидени за жилищно строителство.

Кметът Николай Рашков и ръководителят на дирекция „Специализирана администрация“ инж. Людмила Бояджиева вече са направили оглед на няколко терена частна общинска собственост, всеки с площ от около 1000 кв. метра. Те са разположени по горнооряховските улици „Юрий Гагарин“, „Георги Бошнаков” и „Васил Левски”.

Общината смята да прилага публично-частното партньорство и да обнови жилищния си фонд. Давайки на инвеститори правото на строеж върху имоти, които са съсобственост между Общината и физическо или юридическо лице, но са отредени за жилищно и смесено строителство, кметството ще получава готови жилища и други обекти в сградите.

Право на строеж може да се дава и след провеждането на търг или конкурс между частни инвеститори, като отново компенсират Общината с имоти.

Местната власт в Горна Оряховица обмисля също и варианта да строи жилища със собствени средства върху собствени терени.

Това, което предстои, е да се обследват свободните парцели и други недвижими имоти за инвестиции и да се изготви списък, който ще бъде публично обявен на сайта на Общината. Ако потенциалните инвеститори проявят интерес, тогава ще се изготвят пазарни оценки от независими лицензирани оценители.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button