Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Отличават с премиум знак най-добрите млечни продукти на Събора на овцевъдите

ПЪРВОКЛАСНИТЕ ФЕРМЕРСКИ ПРОДУКТИ ОТ ОВЧЕ И КОЗЕ МЛЯКО, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ НА СЪБОРА НА ОВЦЕВЪДИТЕ, ЩЕ СЕ СДОБИЯТ СЪС СПЕЦИАЛЕН ПРЕМИУМ ЗНАК

Той ще гарантира най-високо качество и ще има графичен еквивалент, който отличените производители ще могат да поставят върху опаковката на съответните артикули.

Знакът еталон ще се присъжда в 7 категории на участници в конкурса за най-хубаво сирене, кашкавал и оригинален продукт от овче/козе мляко. Продуктите ще бъдат оценявани за плътност, структура, цвят, масленост и вкус. Оценките ще са от експертно жури с участието на водещи експерти от агроминистерството, БАБХ, НОКА и други. Конкурсът ще е в първия ден на събора, 24 май, от 16.30 ч. Фермерите могат да участват с неограничен брой и вид продукти.

Изложението на млечни продукти и самият конкурс ще са под мотото „Българските храни от български суровини“. Имат за цел насърчаване производството и потреблението на фермерски храни. Продукция ще изложат повече от 30 животновъди от цялата страна, преработващи собствено мляко.

През трите дни на събора в специално обособена зона за директни продажби те ще предлагат богата гама продукти:

истинско овче и козе сирене, кашкавал, катък, кисело мляко, масло и извара.

По време на форума от 24 до 26 май край Петропавловския манастир ще има и демонстрации на производството на млечни храни по автентични и съвременни технологии. В тях рамо до рамо ще се включат майстори, съхранили и възродили вековни рецепти, и експерти по иновациите.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button