Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Обезщетение от половин млн. лв. поискаха от болница близките на разкъсана от кучета жена

Изплащането на рекордната сума ще постави клиниката в тежко финансово състояние

ИСКОВЕ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ В РАЗМЕР НА 500 000 ЛВ. ОТ МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ ВНЕСОХА В РАЙОННИЯ СЪД В ГОРНА ОРЯХОВИЦА БЛИЗКИТЕ НА УБИТАТА ОТ КУЧЕТА САНИТАРКА МИРОСЛАВА. Жената бе разкъсана на път за работа през март т.г., а случаят се квалифицира от родното законодателство като трудова злополука. Претенцията за обезвъзмездяване от работодателя от страна на малолетния син на починалата е за 200 000 лв., а на родителите й – по 150 000 лв.

През лятото казусът бе дискутиран в Общинския съвет в Горна Оряховица, където местните парламентаристи обсъждаха как да постигнат извънсъдебно споразумение с близките на Мирослава. На почернените роднини беше предложена по-малка сума. Двете страни не постигнаха съгласие, затова сега последната дума ще е на съда.

Ако Темида уважи искането на близките на Мирослава, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ трябва да заплати колосална сума, която неминуемо ще се отрази негативно на финансовото състояние на болницата. Заради опасността от парични сътресения в лечебното заведение през юли управителят д-р Иван Иванов подаде оставка в знак на несъгласие, че има вина за предявеното рекордно обезщетение. Желанието му да се оттегли доброволно предизвика декларация в негова защита от страна на общински съветници в железничарския град. В крайна сметка оставката му бе отхвърлена от местния парламент.

Ако съдът излезе с решение за изплащане на 500 000 лв., бъдещето на лечебното заведение ще бъде поставено на карта, а оттам и възможността на хората от общините Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Елена и Златарица за достъп до болнична помощ.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button