Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Направиха първа копка на пречиствателна станция за над 3,6 млн. лв.

Първа копка за изграждане на пречиствателна станция беше направена в Златарица от кмета Петър Ганев

Съоръжението трябва да бъде изградено до 540 дни и ще струва 3,6 млн. лв.

Направиха първа копка на пречиствателна станция за над 3,6 млн. лв.
Така трябва да изглежда пречиствателната станция след завършване на строителните дейности.

Градоначалникът подписа договора на 10 януари, по силата на който Общината възлага на „Обединение Златарица 2023“ направата на съоръжението.

Средствата са осигурени с решение на Управителния съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и се отпускат безвъзмездно. В проекта освен пречиствателна станция за отпадни води е предвидено изграждането на довеждащи комуникации и канализационен колектор.

„До сключването на този договор се стигна след полагането на изключително много усилия и напрегната работа от предходното ръководство и експертите на Общината, като се започне с актуализация на проекта, осигуряване на финансиране от ПУДООС чрез защитата му и се премине през дългата и тежка процедура за избор на изпълнител по реда на ЗОП. Реализацията на този проект дава зелена светлина за осъществяването на друга, още по-значима цел, а именно изграждането на цялостна канализационна система на град Златарица, което вече започна и предстои да се реализира през настоящата и следващите години“, твърди кметът Петър Ганев.
Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button