Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Километрични опашки и тапи блокираха Велико Търново заради ремонта на „кръговото“ под КАТ

Организацията на движение е наложена в последния момент

Ремонтите по бул. „България“ така и не свършват. Станалото печално „кръгово“ до улиците „Краков“ и „Беляковско шосе“ продължава да изнервя шофьорите във Велико Търново, а сагата с приключването му се точи още от лятото.

В момента се полага последният, износващ слой на кръстовището, което наложи затварянето на еднопосочната лента в посока София. Организацията на движението обаче и този път е слаба, а за нея жителите и гостите на града разбраха в последния момент.

Движещите се автомобили към центъра на практика разполагат с три платна. Малко преди светофара на бул. „България“ обаче им се налага да се влеят в едно, тъй като метално преграждение ограничава дори завиването наляво. В същото време идващите от пазара с изненада установяват, че единствената им опция е да завият наляво по улица „Ниш“, но за да го сторят, трябва да изчакат всички стотици коли, които се спускат към центъра.

Малко по-късно на кръстовището беше „инсталиран“ регулировчик, който въведе частично успокоение за преминаващите.

„Вместо свободното двойно платно да беше направено временно двупосочно и колите да преминават, сега са затворили изцяло нагоре движението. Всички се набихме тук и вече няма мърдане, виждате колко коли са в три платна, всеки се натиска и накрая стигаме до ограждения, даваме мигачи да се вредим, пълен ужас, няма край този ремонт, не знам до декември дали ще свършат, сега са се разбързали, защото иначе трябва да плащат неустойки“, сподели един от изнервените шофьори.

На центъра пък чакащите на автобусните спирки се оплакаха от закъснения на градския транспорт. Причината е, че автобусите също попадат в транспортните тапи и няма как да спазят разписанието си.

Първоначално така нареченото „кръгово“ кръстовище трябваше да е готово до средата на септември, по-късно в публичното пространство излезе информация, че това ще се случи до средата на декември. Целият ремонт на бул. „България“ се точи още от началото на 2022 г. Тогава беше подменена канализацията. Запълнените изкопи след това потънаха, а трасето беше определено на заседание на Общинския съвет като „офроуд път“. Последва оправдание от местната администрация, че е необходимо технологично време за улягането на траншеите, а през лятото на тази година започна и реалното асфалтиране.

Там проблеми нямаше и настилката беше положена бързо. Остана обаче „кръговото“, което и към днешна дата не е завършено. Проектът дори претърпя корекции заради ред недомислици. Мнозина великотърновци са категорични, че сега трафикът се е усложнил. Всички те се надяват това да се дължи на ремонтите и след окончателното приключване тапите да останат в миналото.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button