Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Кметовете и общинските съветници в Павликени, Златарица, Полски Тръмбеш и Сухиндол положиха клетва

НА ТЪРЖЕСТВЕНИ ЦЕРЕМОНИИ БЕШЕ ДАДЕН СТАРТ НА УПРАВЛЕНСКИЯ МАНДАТ 2023 – 2027 НА МЕСТНАТА ВЛАСТ В ПАВЛИКЕНИ, ЗЛАТАРИЦА, ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ И СУХИНДОЛ.

Избраните да ръководят четирите общини дадоха дума, че ще работят в интерес на гражданите и за просперитет на населените места.

На първата сесия на Общинския съвет в Павликени кметът на общината инж. Емануил Манолов, избраните управници на кметства и местните парламентаристи положиха клетва в присъствието на областния управител Ивайло Здравков и председателя на ОИК – Павликени, Лидия Чингарска.

ВрИд кмет на община Павликени инж. Анастасия Вачева тържествено предаде символите на властта – огърлицата и ключа на Общината, на кмета инж. Манолов, който започва своя четвърти мандат.

В своето тържествено слово градоначалникът говори за връщането на човечността в отношенията. Очерта и големите теми в предстоящия мандат – подобряване на общинския транспорт, водоснабдяването, чистотата и зелените площи.

Най-възрастният сред общинските съветници Димитър Трифонов откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Бяха направени две номинации – Христо Кавалски от БСП и Венцислав Георгиев от ГЕРБ.

В знак на консенсусна работа Христо Кавалски си направи отвод и с 13 гласа за председател на местния парламент бе определен Венцислав Георгиев.

В ЗЛАТАРИЦА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ СЕ ПРОВЕДЕ В ЧИТАЛИЩЕ “РАЗВИТИЕ 1885”.

Общинските съветници, новият кмет Петър Ганев и кметовете на кметства получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Илиян Велев, а временно изпълняващият длъжността кмет Денчо Тодоров връчи на новия градоначалник огърлица, която е символът на Общината.

В словото си кметът Петър Ганев увери, че ще работи за благото на всички избиратели. По думите му само с подкрепата на гражданите и с тяхната енергия в Златарица ще продължат да се случват добрите неща. Той обеща, че ще даде всичко от себе си за развитието на региона.

Доайенът сред общинските съветници Ленко Арнаудов откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Постъпи само едно предложение – за Владимир Велков, който след тайно гласуване бе утвърден с пълно единодушие от 11 гласа “за”.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ЗДРАВКОВ ОТКРИ ТЪРЖЕСТВЕНАТА СЕСИЯ НА НОВОИЗБРАНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В СУХИНДОЛ.

Първото заседание се проведе в сградата на Общината, а преди това съветниците, кметът на кметство Бяла река Мадлена Русанова и кметът на общината инж. Пламен Чернев положиха клетва да работят в интерес на гражданите. Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Миглена Шишкова, а Негово Благоговейнство свещеник Христо отслужи богослов за здраве и успешен мандат.

След като положи клетва, инж. Пламен Чернев прие от временно изпълняващия длъжността кмет Здравко Гърбов символите на Общината – огърлица и ключ.

В словото си той посочи, че ще работи, както и досега, отговорно и с грижа за хората в община Сухиндол. Градоначалникът стартира своя пети мандат.

Доайенът сред общинските съветници Йордан Йорданов откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Бяха направени две предложения – за досегашния председател Борислав Вълев и за самия Йорданов, който обаче си направи отвод. След таен избор тричленната комисия избра за председател на местния парламент в Сухиндол отново Борислав Вълев.

ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СЕ ПРОВЕДЕ В СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА.

Преди това съветниците, кметовете на кметства и кметът на общината Георги Чакъров положиха клетва да работят в интерес на гражданите. Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Пламен Георгиев, а отец Димитър отслужи богослов за здраве и успешен мандат.

Най-възрастният сред общинските съветници – Иван Иванов, откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Бяха направени две предложения – за д-р Емил Енчев и за Маринета Кузманова. След тайно гласуване за председател с 12 гласа „за“ бе преизбрана Маринета Кузманова, която оглави съвета за трети пореден мандат.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button