Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Историята на Калин Василев вдъхновява все повече млади хора в цялата страна

Калин Василев, основател на „Търново рънс” и организатор заедно със съмишлениците си на стотици безплатни събития за здраве, става все по-популярен и в страната и е вдъхновяващ пример за младите хора

Показателно за това са множеството мотивационни срещи, на които е канен от училища от различни кътчета на България.

На тях откликва с готовност и с присъщия си ентусиазъм. А и темата му за разговор напоследък – „Каква е твоята мечта?”, е повече от благодатна за откровеност и близка до ума и сърцата на младежите. Във Велико Търново вече е обиколил ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, СУ „Владимир Комаров”, СУ „Г. С. Раковски”, ОУ „Бачо Киро” и Езикова гимназия. Бил е и в СУ „Бачо Киро” – Павликени, а наскоро се завърна от Кюстендил, където имаше изключителна по думите му среща с над 60 ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов”.

На 11 ноември Калин Василев беше единият от вечерните лектори и говори пред 80 бъдещи висшисти от 13 университета в България, които участваха в V национално състезание за медиация за студенти с домакин НВУ „Васил Левски”.

„Просто не знам какво става тази година, но имам вече 12 или 13 гостувания в различни училища.

Аз и друг път съм ходил в предишни години и във Варна, Карнобат, Стара Загора, Русе, в Пловдивския университет. Понякога сам, в други случаи с приятели – доброволци от екипа. Но тази година определено има бум на гостуванията ми. Телефонът ми буквално не спира да звъни. Явно са се активизирали по-младите учители и виждат огромен смисъл в това да се споделят вдъхновяващи истории. Аз разказвам за моята мечта – българите да бъдем здрави. И ги карам да я пречупят през техните мечти, в края на краищата всички мечтаем за различни неща. Разказвам им моята история – как от нищо направихме толкова много събития и увлякохме стотици хора. Най-вече им давам вярата, че когато човек силно желае и мечтае за нещо, то се случва. Но трябва много труд и постоянство. Получават се красиви срещи и всички сме усмихнати, като си тръгваме”, сподели за „Борба” Калинбата.

И допълни, че това не е някакъв проект, не взема хонорари, пътува на собствени разноски, но създава контакти и приятелства.

„Вярвай, много градове си мечтаят да се случват такива цветни колективни събития като тези, които правим във Велико Търново. Като разберат за тях и ми пишат, аз откликвам, защото това е една от целите на нашето сдружение. И ако няма „Пловдив рънс”, а съществува „Търново рънс”, поне мога да поговоря с хората, да ги надъхам и да им предам опита си. Ние посяваме семенца. Един от всички, които са били на тези срещи, да повярва и да сбъдне мечтата си, за мен това е успех. Питали са ме защо не направя например „Стара Загора рънс” или в други градове, аз им отговарям, че не това ми е целта. Аз искам да се фокусирам във Велико Търново, а който иска на други места в България да има нещо подобно, да поеме от нас щафетата”, казва още Калин Василев, на когото в най-близко време предстоят запланувани срещи в училища в Горна Оряховица и Първомайци. И отправя апел – ако някой учител иска да разнообрази учебните занятия с една такава мотивационна среща, нека да му пише. Той е насреща.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button