Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбществоПрепоръчани
Популярно

Над 40 000 лева събра Ротари клуб – Велико Търново, на бал по случай своята 85-годишнина

Средствата ще бъдат вложени в ремонт на детското отделение в МОБАЛ

Над 40 000 лева бяха събрани на благотворителния бал на Ротари клуб – Велико Търново, посветен на неговата 85-а годишнина.

Бляскавото тържество се проведе в събота вечерта в комплекс в Арбанаси и събра над 300 приятели и съмишленици на великотърновските ротарианци от Велико Търново, страната и чужбина.

Доброто не е качество, то е състояние, мъдрост, еманация на духа. Доброто е полетът на душата, копнежът по красивото и любовта. С тези думи откри тържеството водещият на програмата Богдан Томов.

Гости на празника бяха дистрикт гуверньорът на Ротари – България, Христо Михайловски, елект, номини и паст дистрикт гуверньори на организацията, заместник областният управител Валентин Михайлов, заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева – Иванова, народният представител Йордан Терзийски, кметът на Горна Оряховица Николай Рашков, председателят на Общинския съвет в Павликени Венцислав Георгиев, общински съветници, представители на институции, организации, ротарианци от клубове в Румъния, Македония и България, Зонта клуб, Лайънс клубове и др. Развълнувани, в празника се включиха и наследници на основателите на клуба преди 85 години.

Гостите бяха приветствани от президента на Ротари клуб – Велико Търново, Николай Тончев, който каза, че за своя кауза за годишнината клубът изпълнява най-мащабния проект в своята история – цялостна реконструкция и модернизация на Отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Партньори в изпълнението на проект „Светулка” са фондация „За доброто” и фондация „Америка за България”. С помощта на много дарители е събрана голяма част от общата сума за реализацията на проекта, който е на стойност над 500 000 лева, но предстои още работа за неговото успешно приключване. Затова и балът беше посветен на тази кауза.

Средствата на тържеството бяха събрани от покани, участие в томбола и дарения в специални урни.

„Ротари клуб –Велико Търново е най-многобройният в страната и освен основния състав има още три структури – Ротаракт, Интеракт и единственият в страната Ротакидс, както и Сателитен клуб – Павликени, и всички заслужават поздравления за своята безкористна служба в полза на обществото“, каза в приветствието си дистрикт гуверньорът на Ротари – България, Христо Михайловски.

Празникът се превърна в истински купон с невероятно настроение, след като на сцената излязоха Маги Джанаварова и музикантите от „Акага”. Техните изпълнения не оставиха никого безразличен, а дансингът се оказа тесен да събере танцуващите.

Своя дан за каузата на РКВТ обявиха и приятелите на ротарианците от Зонта клуб и Лайънс клуб – Янтар, които дариха по 1000 лева за ремонта на детското отделение.

Голям интерес сред присъстващите предизвика луксозният алманах – „Ротари клуб – 85 години в служба на обществото”, който е истинско полиграфическо бижу и представя цялата история на клуба от създаването му досега. Средствата от неговатга продажба също са за каузата.

В центъра на Велико Търново е подредена и изложба на пана пред Факултета по изобразително изкуство, която представя с много снимки и текстове летописа на Ротари клуб – Велико Търново – най-активната хуманитарна неправителствена организация в духовната и историческа столица на България.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button