Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Голям жилищен район с асфалтов достъп за пръв път от половин век

Голям жилищен район получава асфалтов достъп след близо половин век

Това ще стане чрез изграждането на нова улица, която ще свърже отсечките „Борис Богданов“ и „Георги Измирлиев“ в кв. „Бузлуджа“.

Предварителното проучване с изходните данни е готово, както и самият проект като техническо задание, разбра „Борба“.

Идеята за пряката връзка не е нова, но за да не се осъществи досега, спънката е в реституиран имот, част от който попада в бъдещата улица. Такава доста от сградите не са имали близо 50 г., откакто са построени, а обитателите им минаваха по черни пътища. Вече е извършено препроектиране, съобразено с подземните комуникации. Определени са местата за паркиране към блоковете и гаражните групи към тях, а частният имот ще бъде отчужден. Следващите стъпки са проектът да бъде гласуван в Общинския съвет за изготвяне на ПУП и да се премине към строителните дейности.

Новата улица ще бъде широка 7 метра, като отделно от двете страни ще има тротоари от по метър и половина. Предвижда се и улично осветление.

„Там, където има възможност, ще се правят подобни проекти в целия град. Съществуват участъци, където регулацията няма да бъде променяна, и може направо да се пристъпи към изграждане на улици. Така например има готов проект за връзка между ул. „Магистрална“ и ул. „Никола Габровски“, коментира инж. Валентина Миткова от отдел „Териториално развитие“.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button