Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Спорт
Популярно

Генчо Генчев: “Радвам се, че с общите ни усилия подобрихме условията за развитието на футбола в Свищов”

Кметът на Свищов Генчо Генчев не скри задоволството си от отношението на Министерството на младежта и спорта и за отделените средства за модернизация на спортна база “Академик” в града.

Спортният министър Весела Лечева лично посети днес Свищов по повод официалното откриване на обновената сграда на съоръжението, а модернизацията на обекта бе извършена благодарение на Министерството, което осигури 450 хиляди лева за първия етап от проекта за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик” в Свищов.

Министър Лечева бе посрещната под звуците на фанфарен оркестър „Акорд” към Средно училище (СУ) „Димитър Благоев”, деца, родители и граждани на Свищов. В словото си към нея кметът д-р Генчо Генчев подчерта, че за последните 40 години спортна база „Академик” за първи път получава финансиране за ремонт от Министерството на младежта и спорта.

„Радвам се, че министър Лечева прегърна тази идея, прегърна този проект, който заедно с още над 20 инфраструктурни проекта се реализират на територията на цялата страна. Когато местната власт и националната власт в лицето на своите министри, работят заедно, резултатите не закъсняват. Аз се радвам, че с общите ни усилия подобрихме условията за развитието на футбола в Свищов и дори приключихме предсрочно, за да зарадваме децата днес на техния празник“, каза Генчо Генчев, цитиран от Общинския пресцентър.

Лентата на обновения обект Лечева преряза заедно с кмета на Свищов и Георги Манзаров, баща на злощастно загиналата футболна надежда на град Свищов Юлиян Манзаров.

В следващия етап от проекта предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button