Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Даниел Панов: „Готови сме с проекти за 24 км пътища и улици“

За инвестициите е нужен приет навреме държавен бюджет

Всички междублокови пространства в квартал „Колю Фичето“ имат изработени проекти за облагородяване и обособяване на паркоместа.

За новата бюджетна година са предвидени и ремонти на улиците „Мизия“, „Тракия“, „Стара планина“ и др. От новия Общински съвет зависи бюджетът на общината да бъде гласуван с предвидените пари за ремонти.

Това заяви кандидатът за нов управленски мандат като кмет на Велико Търново Даниел Панов на среща с десетки великотърновци, работещи в „Мегапорт“ – една от най-важните за икономиката на града и общината компании. Многобройни въпроси и теми бяха обсъдени по време на разговора, а Панов и кандидатът за общински съветник от отбора на ГЕРБ с номер 7 Георги Марков се постараха да отговорят конкретно и откровено на всеки поставен въпрос.

С екипа ми сме планирали конкретни инвестиции в инфраструктурата в града и населените места. Много от проектите вече са окомплектовани напълно и са подадени за финансиране по различни европейски и национални програми.

За някои са издадени и разрешения за строеж, което отваря процедурите за избор на изпълнители. Надяваме се избраните фирми да изпълнят добросъвестно своите задължения. Сред тези проекти са както основни ремонти на главни улици, така и на основни довеждащи улици към кварталите и на отсечки вътре в тях, а също и на 24 км пътища между населените места“, коментира Даниел Панов.

За да можем да реализираме инвестициите с темповете, които поддържахме преди 2021 г., е нужно обаче нещо основно – правителството да работи и държавният бюджет да бъде приет навреме, а не през юни или август, както през 2022 и 2023 година. Засега решението за внасяне на Закона за държавния бюджет е отложено за месец ноември, което означава, че общините ще имат твърде кратки срокове, за да приемат местните бюджети преди коледните празници“, подчерта Даниел Панов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button