Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразование
Популярно

Безплатни курсове по китайски език за ученици организират Община Свищов и “Институт Перспективи”

Безплатни курсове по китайски език за ученици организират Община Свищов и “Институт Перспективи”, стана ясно днес на среща, организирана от общинската администраьия и института. В рамките на събитието бе представена 24-годишната Дандан Танг, която е преподавател-доброволец от Китай и през следващите месеци ще преподава китайски език и култура на свищовските ученици.

Интересът към китайския език и култура през последните години се повиши не само в България, но и в световен мащаб. Причините за това са свързани със засилване ролята на Източна и Югоизточна Азия като фактори, определящи икономиката и политиката в света, каза младата преподавателка. По думите ѝ владеенето на чужди езици не само разширява нашите хоризонти, но заедно с това е инвестиция в развитието на бъдещите поколения чрез наследството, което оставяме.

Интересът към обучението по китайски език в Свищов нараства с всяка изминала година, каза пред присъстващите д-р Анелия Димитрова, заместник-кмет на общината.

Обучителният курс  е насочен към ученици от гимназиален етап, тъй като основният език на обучението ще бъде английски. Предвижда се да бъдат сформирани общо четири групи – по една в Средно училище „Николай Катранов“ и Професионална държавна търговска гимназия (ПДТГ) „Димитър Хадживасилев“, а останалите две групи ще са сборни от всички други училища в общината.

След приключване на курса на обучение желаещите могат да се явят на изпит. При успешно полагане на изпита всеки ще получи сертификат HSK, който съответства на ниво А1 от Общата европейска референтна езикова рамка.

По време на срещата стана ясно, че успоредно с уроците по китайски език ще бъдат организирани и различни инициативи, на които ще бъде представена китайската култура и традиции.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button