Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
историяНовиниПрепоръчани
Популярно

Екскурзоводски тур, посветен на независимостта, подготвя Регионалният музей във Велико Търново на 22 септември

Екскурзоводски тур, посветен на независимостта, подготвя Регионалният музей във Велико Търново на 22 септември, съобщиха от културната институция. Тематичният безплатен пешеходен тур „По стъпките на българската държавност“ е посветен на 115 години от обявяване независимостта на България.

Тематичната обиколка, придружена с беседа, ще е по историческите места, свързани с българската държавност и обявяването на независимостта в квартал „Асенов“ и на крепостта „Царевец“. Началото е в 13:00 часа от църквата-музей „Св. 40 мъченици”. Маршрутът ще мине през църквите-музеи „Св. св. Петър и Павел” и „Св. Иван Рилски“, пред Асеновата порта на Архитектурно-музейния резерват „Царевец“ и ще приключи на паметник „Пирамидата на независимостта“. Желаещите могат да се включат в обиколката на всеки етап. Водещ екскурзовод ще е д-р Симеон Бояджиев.

В празничния 22-ри септември отворени за безплатни посещения ще са крепостта Царевец до 16:00 часа и църква-музей „Св. 40 мъченици“ до 17:30 часа.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button